Niet elke analist is ervan overtuigd dat Bitcoin vanaf de laatste tijd een beetje teer is.

Zoals veel handelaren inmiddels waarschijnlijk hebben meegemaakt, heeft bitcoin de laatste tijd een harde periode van strijd doorstaan. De valuta werd aanvankelijk verhandeld voor iets meer dan de $12.000 mark aan het eind van augustus, maar heeft sindsdien ongeveer $2.000 van zijn prijs verloren om in de lage $10.000 range te vallen.

Is Bitcoin echt hard gevallen?

Het is een trieste tijd voor veel bitcoin-liefhebbers, hoewel er verschillende analisten zijn die denken dat de recente bearish trends die bitcoin be├»nvloeden niet zo slecht zijn. Hoewel er veel negatieve punten zijn bereikt – d.w.z. $7 miljoen aan long posities en $8 miljoen aan short posities werden geliquideerd op beurzen zoals BitMex – is bitcoin nog steeds sterk in de ogen van veel mensen, en ze zijn nog niet klaar om ‘s werelds grootste cryptocentrische valuta op te geven.

Een van deze positieve denkers is iemand met de naam Su Zhu, de CEO van fondsmanagementbedrijf Three Arrows Capital. In een recent interview verklaarde hij:

Ik ben verbijsterd over de kracht van $10K, en het betekent waarschijnlijk dat $100K waarschijnlijker is dan $5K in dit stadium.

Hij merkte op dat de bitcoin, ondanks het feit dat hij voor een korte periode in de hoge $9.000 range viel, echt de verwachtingen van iedereen heeft getrotseerd en grote veerkracht en kracht heeft getoond. Hij steeg onmiddellijk in de lage $10.000 range de volgende dag en is er sindsdien in geslaagd om daar te blijven. In feite, heeft bitcoin zelfs kleine winsten geleden sindsdien, piekerend van ongeveer $10.100 tot $10.400 alleen vandaag.

Misschien is bitcoin bedoeld om de komende weken of maanden op $10.000 te blijven. Hoe dan ook, dit aantal valt nog steeds binnen het vijfcijferige bereik, en plaatst niveau in vergelijking met waar het net vorig jaar was. De munt eindigde in 2019 op een vrij magere $7.000, en terwijl we in 2020 nog steeds meer dan drie maanden over hebben, ligt de munt nog steeds mijlenver voor op de plaats waar hij net 12 maanden geleden stond.

Bovendien heeft bitcoin echt het “dip-effect” dat er voor gaat, volgens Zhu. De CEO verklaarde dat veel analisten en lange termijn traders verwachten dat bitcoin zware dalingen van ongeveer 30 procent of meer zal vertonen als het eenmaal een grote rally beleeft zoals een paar weken geleden. Dit hoeft hen niet per se te verontrusten. In plaats daarvan maken ze gebruik van de mogelijkheid om nieuwe bitcoin-eenheden op te kopen tegen aanzienlijk lagere prijzen, waardoor ze zowel hun stashes als de ondersteuningsniveaus van de bitcoin opbouwen.

Het Dip-Effekt… is in Effect…

Nieuwe kopers en nieuwe transacties brengen de bitcoin mogelijk weer terug naar waar hij oorspronkelijk stond, waardoor de dip in kwestie tot het verleden behoort. Op Twitter legde Zhu uit:

Markten volgen typisch een derde of meer in een stierenmarkt na lokale euforie.

Dus, als de BTC is gevallen met ongeveer 2.000 dollar vanaf de laatste dag, zullen er misschien genoeg mensen betrokken raken bij de aankoopfase om BTC terug te brengen naar waar het zich ooit bevond.